AgriFoodTech 2019
Bezoek de 4 VIAS lezingen op 11 december met het thema: Landbouw afstemmen op de consument
11 & 12 december
Brabanthallen 's-Hertogenbosch
De komende drie decennia liggen forse uitdagingen voor de agrarische sector klaar. Marktgerichter ondernemen, terugdringen van emissies en residu, versterking van de biodiversiteit en een inkomen realiseren op een internationaal krachtenveld. Een van de mogelijke richtingen is om gebruik te maken van de behoefte aan verscheidenheid bij consumenten: kiezen tussen varianten van voedingsproducten, bijvoorbeeld passend bij uw smaak, uit uw favoriete regio of op uw manier geteeld. Zo kunnen verschillende producten of teeltwijzen een antwoord zijn op de toegenomen vraag naar differentiatie en personalisatie.
Vier verhalen, van consument naar producent, nemen u mee naar mogelijke veranderingen in de boerenpraktijk, naar betaalbare duurzaamheid en een beter inkomen. In deze 4 verhalen komt ook de rol van ICT aan de orde en hoe big data, robotisering en andere high-tech de landbouw verder meeneemt naar een duurzamere sector.
VIAS lezingen - 11 december - Zaal 2
- 10.35 - 11.00 uur - Gemma Tacken – WUR
“Consument georiënteerde product ontwikkeling”
- 11.05 - 11.30 - Gé Backus – Directeur Connecting Agri&Food
“High tech meets Agri Food”
- 11.30 - 11.55 - Pauze
- 11.55 - 12.20 - Jacob van den Borne – Van den Borne Aardappelen
“Frietje Precies: Duurzaamheid verkopen via een private label”
- 12.25 - 12.50 - Carin van Leeuwen – Lely
“Productdifferentiatie door selectie van de melk op het melkveebedrijf met behulp van de Lely Orbiter”
183400