Nieuws

VIAS doorstart
/ Categorieën: Nieuws

VIAS doorstart

Na een aantal jaren van teruglopende activiteiten en bestuurdersvermoeidheid heeft een nieuw team aan de slag om VIAS weer nieuw leven in te blazen: In een tijd waarin ICT zo’n enorme impact heeft op de maatschappij, kan een vereniging voor ICTers in landbouw, voedsel en groen een bijdrage leveren aan debat, kennisvergaring en ondersteuning van de rol van de ICTer in dit vakgebied. ICT is voor ons geen doel maar een middel, om landbouw en natuur vitaler te maken. Het nieuwe bestuur is aan de slag gegaan om weer nieuw elan in de vereniging te brengen. Ons doel is om een verbindende rol te spelen als platform voor bedrijfsleven, wetenschap, overheid en landbouwsector op het gebied van ICT toepassingen/innovatie in het groene domein.

De nieuwsbrief is een eerste stap in een hernieuwde kennismaking met de leden. We willen graag vertellen over onze doelen en aanpak. Daarnaast bieden we enkele actuele berichtjes uit de ontwikkelingen in het veld.


Vorige item Dutch Agrifood week
Volgende item VIAS ALV
Print
7258

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x
AgriFoodTech 2019 Lees meer

AgriFoodTech 2019

De komende drie decennia liggen forse uitdagingen voor de agrarische sector klaar. Marktgerichter ondernemen, terugdringen van emissies en residu, versterking van de biodiversiteit en een inkomen realiseren op een internationaal krachtenveld.
ALV en genomineerden VIAS Award bekend Lees meer

ALV en genomineerden VIAS Award bekend

Op 12 december 2018 organiseert VIAS weer haar jaarlijkse ALV tijdens het Agrifoodtech event in Den Bosch. Deze keer zal de ALV volgen op twee lezingen die VIAS organiseert in een sessie over Hightech Tuinbouw.
AgriFoodTechPlatform Congres Lees meer

AgriFoodTechPlatform Congres

13 december 2017 | Congres 1931, Brabanthallen ‘s Hertogenbosch | Aanvang 09.45 uur | Einde 17.00 uur 

Wat (w)eet een consument? De consument eet alleen wat-ie weet. De maatschappij verandert. Steeds meer consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Hierdoor veranderen ketens en voedselsystemen. Om je onderneming toekomstbestendig te maken en houden, moet je weten wat je niet (w)eet. Kom naar het AgriFoodTech Platform Congres op 13 december.

Data Science for Agricultural Performance Lees meer

Data Science for Agricultural Performance

Deze workshop bespreekt de uitdagingen voor agrarische ingenieurs en beoefenaars, leveranciers van technologie en ICT, regelgevende instanties en wetenschap die verband houden met een meer data-intensieve landbouw. De hoofdspreker is de heer Aaron Ault - boer en data wetenschapper. De sessie wordt gehouden in de vorm van een interactief interview. Tijdens de workshop wordt ook de Agrifood Data Innovation Award gepresenteerd.

AgriFood meets Geo Lees meer

AgriFood meets Geo

Benieuwd naar visies, beleid & innovaties in de Agri & Food sector en het enorme belang van geo-informatie daarbij? Kom 14 september luisteren, leren, ontmoeten en vooral bijdragen aan deze interactieve kennis- en netwerkdag. Het doel van deze dagis te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het voedselsysteem.

RSS
123


Neem contact met ons op

Wij zijn een informatiebron en ontmoetingsplatform voor ICT'ers en ICT-gebruikers in de agrarische sector.
  • *
  • *