Nieuws

AgriFoodTech 2019
/ Categorieën: Nieuws

AgriFoodTech 2019

Bezoek de 4 VIAS lezingen op 11 december met het thema: Landbouw afstemmen op de consument

11 & 12 december
Brabanthallen 's-Hertogenbosch 

 

De komende drie decennia liggen forse uitdagingen voor de agrarische sector klaar. Marktgerichter ondernemen, terugdringen van emissies en residu, versterking van de biodiversiteit en een inkomen realiseren op een internationaal krachtenveld. Een van de mogelijke richtingen is om gebruik te maken van de behoefte aan verscheidenheid bij consumenten: kiezen tussen varianten van voedingsproducten, bijvoorbeeld passend bij uw smaak, uit uw favoriete regio of op uw manier geteeld. Zo kunnen verschillende producten of teeltwijzen een antwoord zijn op de toegenomen vraag naar differentiatie en personalisatie.
 
Vier verhalen, van consument naar producent, nemen u mee naar mogelijke veranderingen in de boerenpraktijk, naar betaalbare duurzaamheid en een beter inkomen. In deze 4 verhalen komt ook de rol van ICT aan de orde en hoe big data, robotisering en andere high-tech de landbouw verder meeneemt naar een duurzamere sector.

VIAS lezingen - 11 december - Zaal 2 

 • 10.35 - 11.00 uur - Gemma Tacken – WUR
  “Consument georiënteerde product ontwikkeling” 
   
 • 11.05 - 11.30 - Gé Backus  Directeur Connecting Agri&Food
  “High tech meets Agri Food” 
   
 • 11.30 - 11.55 - Pauze 
   
 • 11.55 - 12.20 - Jacob van den Borne – Van den Borne Aardappelen
  “Frietje Precies: Duurzaamheid verkopen via een private label” 
   
 • 12.25 - 12.50 - Carin van Leeuwen – Lely
  “Productdifferentiatie door selectie van de melk op het melkveebedrijf met behulp van de Lely Orbiter”

  

 

      

 

 

Vorige item ALV en genomineerden VIAS Award bekend
Print
168736

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x
AgriFoodTech 2019 Lees meer

AgriFoodTech 2019

De komende drie decennia liggen forse uitdagingen voor de agrarische sector klaar. Marktgerichter ondernemen, terugdringen van emissies en residu, versterking van de biodiversiteit en een inkomen realiseren op een internationaal krachtenveld.
ALV en genomineerden VIAS Award bekend Lees meer

ALV en genomineerden VIAS Award bekend

Op 12 december 2018 organiseert VIAS weer haar jaarlijkse ALV tijdens het Agrifoodtech event in Den Bosch. Deze keer zal de ALV volgen op twee lezingen die VIAS organiseert in een sessie over Hightech Tuinbouw.
AgriFoodTechPlatform Congres Lees meer

AgriFoodTechPlatform Congres

13 december 2017 | Congres 1931, Brabanthallen ‘s Hertogenbosch | Aanvang 09.45 uur | Einde 17.00 uur 

Wat (w)eet een consument? De consument eet alleen wat-ie weet. De maatschappij verandert. Steeds meer consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Hierdoor veranderen ketens en voedselsystemen. Om je onderneming toekomstbestendig te maken en houden, moet je weten wat je niet (w)eet. Kom naar het AgriFoodTech Platform Congres op 13 december.

Data Science for Agricultural Performance Lees meer

Data Science for Agricultural Performance

Deze workshop bespreekt de uitdagingen voor agrarische ingenieurs en beoefenaars, leveranciers van technologie en ICT, regelgevende instanties en wetenschap die verband houden met een meer data-intensieve landbouw. De hoofdspreker is de heer Aaron Ault - boer en data wetenschapper. De sessie wordt gehouden in de vorm van een interactief interview. Tijdens de workshop wordt ook de Agrifood Data Innovation Award gepresenteerd.

AgriFood meets Geo Lees meer

AgriFood meets Geo

Benieuwd naar visies, beleid & innovaties in de Agri & Food sector en het enorme belang van geo-informatie daarbij? Kom 14 september luisteren, leren, ontmoeten en vooral bijdragen aan deze interactieve kennis- en netwerkdag. Het doel van deze dagis te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het voedselsysteem.

RSS
123


Neem contact met ons op

Wij zijn een informatiebron en ontmoetingsplatform voor ICT'ers en ICT-gebruikers in de agrarische sector.
 • *
 • *