Nieuws

VIAS saai...?
/ Categorieën: Nieuws

VIAS saai...?

Een van de speerpunten van VIAS is talentontwikkeling in de agro-ICT: dit helpt organisaties in het vinden van personeel met de juiste achtergrond en het helpt studenten en jong professionals in het oriënteren op de arbeidsmarkt. Naar analogie van de geo-sector, zou VIAS daarmee een initiatief kunnen starten. 

In de geo-informatie is inmiddels de stichting Arbeidsmarkt Geo (SAGEO) actief. Als we de analogie doortrekken dan zou een soortgelijk initiatief Stichting Arbeidsmarkt Agro-ICT (SAAI) heten, maar dat lijkt niet de meest uitdagende naam. Bovendien is het nog helemaal niet duidelijk of we hier een stichting voor in het leven moeten roepen. Het bestuur wil graag met ondernemers, afdelingshoofden, Human Capital professionals en anderen verder praten hoe het beroep van ICTer in de groene sector het best ondersteund kan worden.


Vorige item AgriFoodTech congres en vakbeurs 14-15 december 2016
Volgende item Kabinet wil van Nederland een top-drone land maken
Print
6906

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x
AgriFoodTech 2019 Lees meer

AgriFoodTech 2019

De komende drie decennia liggen forse uitdagingen voor de agrarische sector klaar. Marktgerichter ondernemen, terugdringen van emissies en residu, versterking van de biodiversiteit en een inkomen realiseren op een internationaal krachtenveld.
ALV en genomineerden VIAS Award bekend Lees meer

ALV en genomineerden VIAS Award bekend

Op 12 december 2018 organiseert VIAS weer haar jaarlijkse ALV tijdens het Agrifoodtech event in Den Bosch. Deze keer zal de ALV volgen op twee lezingen die VIAS organiseert in een sessie over Hightech Tuinbouw.
AgriFoodTechPlatform Congres Lees meer

AgriFoodTechPlatform Congres

13 december 2017 | Congres 1931, Brabanthallen ‘s Hertogenbosch | Aanvang 09.45 uur | Einde 17.00 uur 

Wat (w)eet een consument? De consument eet alleen wat-ie weet. De maatschappij verandert. Steeds meer consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Hierdoor veranderen ketens en voedselsystemen. Om je onderneming toekomstbestendig te maken en houden, moet je weten wat je niet (w)eet. Kom naar het AgriFoodTech Platform Congres op 13 december.

Data Science for Agricultural Performance Lees meer

Data Science for Agricultural Performance

Deze workshop bespreekt de uitdagingen voor agrarische ingenieurs en beoefenaars, leveranciers van technologie en ICT, regelgevende instanties en wetenschap die verband houden met een meer data-intensieve landbouw. De hoofdspreker is de heer Aaron Ault - boer en data wetenschapper. De sessie wordt gehouden in de vorm van een interactief interview. Tijdens de workshop wordt ook de Agrifood Data Innovation Award gepresenteerd.

AgriFood meets Geo Lees meer

AgriFood meets Geo

Benieuwd naar visies, beleid & innovaties in de Agri & Food sector en het enorme belang van geo-informatie daarbij? Kom 14 september luisteren, leren, ontmoeten en vooral bijdragen aan deze interactieve kennis- en netwerkdag. Het doel van deze dagis te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het voedselsysteem.

RSS
123


Neem contact met ons op

Wij zijn een informatiebron en ontmoetingsplatform voor ICT'ers en ICT-gebruikers in de agrarische sector.
  • *
  • *